Egy részeg ír az ablakon át bemászott a román parlamentbe

buli
2021 december 27., 18:04

Egy ittas férfi hajnali 4 óra körül az ablakon át behatolt a bukaresti parlament épületébe, az épületet védő csendőrök fogták el – közölte a bukaresti rendőrség.

A helyi sajtó úgy tudja, egy ír állampolgárról van szó, aki maga sem tudja pontosan, hogyan jutott oda.

A közlemény szerint hétfőn hajnali 4 óra körül jelezték a parlament védelmét ellátó csendőrök, hogy elfogtak egy ittas embert az épületben.

A foci-Eb alatt kivilágított bukaresti parlament június 11-én.
photo_camera A foci-Eb alatt kivilágított bukaresti parlament június 11-én. Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

Az első vizsgálatok szerint a férfi átmászott a kerítésen, majd betört egy ablakot, így jutott be az épületbe. Az ötödik kerületi ügyészség vizsgálja az esetet.

A Digi24 szerint a férfi egy buliból indult vissza a szállodájába, és a vallomása szerint nem emlékszik, hogyan kötött ki a parlament épületénél és miért próbált meg bemászni.

Hétfőn már Brassóba szeretett volna utazni. (Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.