Gulácsi Péter a legjobban fizetett magyar sportoló

sport
2021 december 27., 08:06
comments 2

A Németországban légióskodó focisták a legjobban fizetett magyar sportolók – szemlézi a hvg.hu a Blikk cikkét a legjobban kereső magyar sportolókról. A bulvárlap azt írja, hogy az első ötbe csupán egy teniszező fért be, azonban még egy tokiói aranyérem is kevés volt ahhoz, hogy bárki megközelítse a focistákat.

A legjobban Gulácsi Péter, a német RB Leipzig kapusa keres: fizetése nagyjából 1,8 milliárd forintnak felel meg. Gulácsit két magyar csapattársa követi a listán: Willi Orbán nagyjából egymilliárd forintnak megfelelő összeget kap, Szoboszlai Dominik 905 millió forintnyit. Hiába jár már pályafutása vége felé, Szalai Ádám, az 1. FSV Mainz csatára is több mint félmilliárd forintot keresett 2021-ben. A legjobb ötben csupán egy olyan van, aki nem focista: 2018 óta másodszor keresett többet egy évben Fucsovics Márton teniszező, mint egymillió dollár (kb. 320 millió forint). 2021-ben Fucsovicsnak 352 millió forintot sikerült összehoznia.

Legtöbb jutalmat kapó olimpikon: Csipes Tamara (kajak), 107,2 millió forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.