Jakab Péter: Völner Pál korrupciós ügye rendszerhiba

POLITIKA
2021 december 27., 07:47
comments 13

"Itt nem Völner Pál 83 milliós sikkasztásáról kell beszélni, hanem arról, hogy egy országot loptak el a fideszes oligarchák. Maga a miniszterelnök és közvetlen környezete is érintett ebben. Tiborcz István esetében, ha csak az Elios-botrányt nézzük, 13 milliárdos visszaélésről van szó, amit az OLAF feltárt. A magyar kormány pedig úgy döntött, hogy inkább nem kéri az uniós pénzt, ne az uniós állampolgárokat károsítsa meg ezzel a 13 milliárddal, hanem a magyar adófizetőket. Völner Pál 83 milliója tehát a nagy egész szempontjából aprópénz. Azt feltételezem, hogy Völner Pál korrupciós ügye rendszerhiba" - mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke az mfor.hu-nak adott interjúban.

A politikus szerint a NER a korrupcióra épül. Egy korrupt rendszerben pedig Jakab Péter szerint az számít rendszerhibának, amikor valaki nem megfelelően oszt vissza, vagy valamelyik nagyhalat, maffiafőnököt megkerülve vesz részt a korrupciós ügyben. Feltételezi, hogy Völner Pállal most példát statuálnak, hogy ebben a korrupt rendszerben illik betartani a maffiafőnök által megszabott hierarchiát. A Jobbik elnöke kizártnak tartja, hogy Orbán Viktor tudta nélkül a fideszes Polt Péter (legfőbb ügyész) vádat merne emelni egy kormánytaggal szemben, ha arra Orbán Viktor előzetesen nem adja a jóváhagyását.

Az mfor.hu-nak adott interjúban Jakab még arról is beszélt, hogy az ellenzéki program 90 százalékban már elkészült, de például az euró bevezetéséről még vitáznak az ellenzéki pártok.

A Fidesz és a Jobbik is egyaránt a kistelepüléseken, falvakban erős. 29 választókörzetben nyertük el a választók bizalmát az előválasztáson, ezek nagyon nehéz, billegő körzetek, itt fog eldőlni a kormányváltás. Ezekben a körzetekben rendkívül erős hídfőállásokkal rendelkezik a Fidesz, de erős szervezettséggel rendelkezik a Jobbik is. Nyilván a Fidesz arra készül, hogy a konkurenciáját ezekben a körzetekben megpróbálja gyengíteni, ezért indult a Jobbik elnöke ellen egy karaktergyilkos kísérlet

- válaszolta Jakab Péter arra, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban már nemcsak a parlamenti munkájával került be a kormányközeli sajtótermékek hírfolyamába, hanem a magánéletével, anyagi helyzetével is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.