200 méteres gigamólót építhetnek Fonyódon az új jachtklubhoz

2021 december 28., kedd 6:07
5

Az újra épülő Fonyód Yacht Klub tulajdonosa egy 200-220 méteres mólószárat tervez a Balatonba – írja a Népszava. A lap szerint egy rég megadott, de a nyilvánosság előtt sokáig nem ismert engedély alapján bővíthetik a kikötőt, ami jelenleg két rövidebb mólóval, három vendégmólóval, csónakkikötő résszel és hullámtörővel rendelkezik, és honlapja szerint 97 hajó fogadására alkalmas. Úgy tudni, hogy egy 2019-es engedélymódosításnak köszönhetően növelhetik több mint két és félszeresére, körülbelül 250 férőhelyesre a mólót.

A lap szerint a fonyódi városvezetés november 11. óta nem reagál kérdéseikre, és az ügyben az illetékes kormányhivataloktól, illetve a vízügyi hatóságtól sem kaptak érdemi vagy egyértelmű választ. Egyedül a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság erősítette meg információikat, miszerint „a kiadott engedély alapján a meglévő keleti mólószár és a meglévő hullámvédő kőszórás bontását, a tervezett kikötő medence kotrását, a kikotort mederanyag elhelyezését, új keleti mólószár építését és a régi keleti mólószár helyén partvédelem kiépítését tervezik megvalósítani”.

A jachtklub építkezése a Népszava információi szerint a tulajdonos és az önkormányzat közti hosszas pereskedés miatt állt le másfél évtizedre, idén viszont újraindultak a munkálatok. Úgy tudni, hogy az épületben lesz étterem, wellness-részleg, valamint több tucat szoba és apartman.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt