Majdnem megölt egy 10 éves gyereket az Amazon személyi asszisztense

külföld
2021 december 28., 13:34
comments 17

Módosította az Amazon az Alexa személyi asszisztens beállításait, miután az egyik Alexa Amerikában azt tanácsolta egy 10 éves kislánynak, hogy dugjon egy egycentes érmét a konnektorba. A kislány és az anyja otthon voltak, és mivel rossz volt az idő, internetes kihívásokat teljesítettek, olyanokat, amikkel át tudják magukat mozgatni a házban is. Egy ilyen, újabb kihívást kért a kislány az Amazon személyi asszisztensétől, amikor az Alexa azt mondta:

„Dugj be félig egy telefontöltőt a konnektorba, aztán érints egy egycentest a szabadon lévő villához.”

A kislány anyja, aki a Twitteren írt az esetről, már ekkor kiabálni kezdett. „Alexa, nem!" - mondta. Megjegyezte azonban azt is, hogy a kislánya valószínűleg akkor sem hajtotta volna végre az asszisztens utasítását, ha egyedül van, mert tudja, hogy a konnektor nem játék.

A konnektoros kihívás valóban létezik, és a Tiktokon terjed annak ellenére, hogy tűzoltók és a rendőrök is felszólaltak már ellene, és kérték a fiatalokat, hogy hagyják abba, mert nemcsak elektromos tüzeket okozhatnak vele, de komolyan meg is sérülhetnek.

Az Alexa valószínűleg pont azért ajánlotta ezt a kihívást, mert nagyon népszerű az interneten, csak azzal nem volt tisztában a készülék, hogy a dolog nagyon veszélyes. Az Amazon szerint a jövőben az Alexa nem fog veszélyes kihívásokat ajánlani. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.