M. Richárd sztrókot kapott a börtönben

bűnügy
2021 december 29., 17:45
comments 16

Sztrókot kapott a szombathelyi börtönben M. Richárd, a Dózsa György úti tragédia egyik okozója, aki korábban a kecskeméti maffiaperben is elítéltek, írja a Blikk. Bár kedd este a Facebookon már a halálhíre terjedt, az elítélt barátnője a lapnak azt mondta, a férfi karácsonykor lett rosszul, majd a szombathelyi börtönből a Büntetés-Végrehajtás Egészségügyi Központjába került, Berettyóújfaluba, és már jobban van.

M. Richárd a vádlottak padján 2019. január 25-én.
photo_camera M. Richárd a vádlottak padján 2019. január 25-én. Fotó: botost/444.hu

M. Richárd júliusban kapott 3 év hat hónap letöltendő fogházbüntetést halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. 2017 májusában M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/órás sebesség helyett 130 km/órás sebességgel ment a Dózsa György úton. A Vágány utca felől érkezett a Citroën, melynek sofőrje, aki később a harmadrendű vádlott lett, egy gyorsítással akart balra kanyarodni a Kassák Lajos utcába, és a kanyar ívét levágta, hogy ne akadályozza a szembejövőket. Nem észlelte ugyanakkor a nagy sebességgel érkező Mercedest. Az autó belecsapódott, és a Citroën két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.