Spanyolországban 10-ről 7 napra csökkentették a karanténidőszakot

járvány
2021 december 29., 20:46

Spanyolországban szerdától 10 helyett csak 7 napig kell karanténban ülniük azoknak, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Korábban ez Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is hasonlóan csökkentették a karanténidőszakot. Ugyanis a hosszú izolációs időszak miatt fellépett munkaerőhiány gondot kezdett okozni néhány iparágban, miközben sok esetben a pozitív teszteket már nem követték tünetek. A közeli kontaktok karanténidőszakét szintén 7 napra csökkentették.

Eközben az országban újabb rekordokat dönt a járvány, a 14 napos időszakban 100 000 főre vetítve a fertőzöttek száma kedden elérte a 1360 esetet, miközben ez a szám egy nappal korábban még 1206 volt. Ez december elejéhez képest ötszörös növekedést jelent. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.