Szilágyi Áron a világ hetedik legjobb férfi sportolója a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség szavazásán

sport
2021 december 29., 13:12

Elaine Thompson-Herah és Robert Lewandowski zárt az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán, amelyen Szilágyi Áron a hetedik lett, írja az MTI.

Az esztendő legjobb férfi sportolójának megválasztott lengyel labdarúgó a Bayern Münchennel bajnok lett és német Szuperkupát nyert, a naptári évben 43 Bundesliga-gólt szerzett, amivel megdöntötte Gerd Müller 1972-es rekordját. A sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címét nyerve a kardozók közt történelmet író Szilágyi Áron a hetedik helyen zárt.

photo_camera Fotó: MOHD RASFAN/AFP

A női sportolók között győztes Thompson-Herah a tokiói ötkarikás játékokon 100 és 200 méteren is diadalmaskodott, valamint tagja volt a 4x100-on aranyérmes jamaicai váltónak.

Az internetes szavazáson idén 114 ország 529 sportújságírója vett részt.

Az AIPS Év legjobbjai szavazás dobogósai:

férfiak:

  • 1. Robert Lewandowski (labdarúgás, lengyel) 435 pont
  • 2. Max Verstappen (Formula-1, holland) 349
  • 3. Lionel Messi (labdarúgás, argentin) 311
  • ...7. SZILÁGYI ÁRON (vívás) 271

nők:

  • 1. Elaine Thompson-Herah (atlétika, jamaicai) 605 pont
  • 2. Alexia Putellas (labdarúgás, spanyol) 490
  • 3. Yulimar Rojas (atlétika, venezuelai) 346

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.