Hörcsik Richárdnak majdnem két tucat díszpolgári címe van, de erre különösen büszke

POLITIKA
2021 december 30., 09:29
comments 4

„Baráti körben szoktam beszélgetni és emlékeztetni a régi ismerősöket, hogy a képviselő úrral, Dr. Hörcsik Richárddal, én úgy szoktam említeni, hogy Richárd barátommal, együtt rúgtuk a focit Fonyban” - mondja a Zemplén TV riportjában Ivancsó János Sándor, Fony polgármestere abból az alkalomból, hogy díszpolgári címet adományoztak a térség fideszes képviselőjének.

photo_camera Ivancsó János Sándor, Fony község polgármestere Fotó: Zemplén TV/Youtube

A riportból kiderül, hogy Hörcsik „közel két tucat település díszpolgára, azonban szívéhez kifejezetten közel áll a most átvett, fonyi díszpolgári cím, ugyanis a településen nőtt fel”. (Frissítés: Hörcsiknek 2019 áprilisban még csak hét díszpolgári címe volt.)

A polgármester szerint nem is kellett kérni a testületet, hogy szavazzák meg. „(...) egyértelmű volt, mert amit ő lobbizott a térségért és Fony életében, itt a kormány segítségével mindent elértünk”.

photo_camera Hörcsik Richárd fideszes képviselő Fotó: Zemplén TV/Youtube

Hörcsik számára mindez „nagyon nagy megtiszteltetés”. „Nagyon sok díszpolgári címet kaptam, de hát Fony, ahol fiatalságom jelentős részét töltöttem, közelebb áll hozzám, és éppen ezért még nagyobb öröm számomra, hogy ezt a kitüntetést át tudtam venni. Eszembe jutnak a gyermekkori évek, eszembe jutnak azok a fonyiak, akik már nincsenek közöttünk. Visszaemlékezvén a hatvanas, hetvenes évekre, kemény esztendők voltak. Mégis csodálatos gyermekkorom volt. Ezért áll hozzám közel ez a település ma is, és szoktam mondani, hogy itt Abaújban, különösen Fonyban, hogy szeretnék visszaadni mindazért, amit én kaptam gyermekkoromban” - mondja Hörcsik.

photo_camera Fotó: ZemplénTV/Youtube

A kitüntetést és a vele járó zöld edényt a képek alapján kis számú, de érdeklődő közönség jelenlétében adták át.

„A képviselő a jövőben is szeretné segíteni a települést, lehetőségeihez mérten, ahol gyerekkorát töltötte” - zárul a riport.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.