A fideszes Hörcsik Richárd behúzta hetedik díszpolgári címét is

politika
2019 április 30., 14:02

Hörcsik Richárd esetében két dolgot nehéz fejben tartani.

  1. mennyi uniós támogatás jutott eddig a családjának
  2. hány helyen választották díszpolgárrá

Utóbbiban most frissíteni kell a listát. A Borsod megyei 5. választókerület fideszes képviselője hat település díszpolgára volt eddig: Nyíri, Hercegkút, Mikóháza, Sárospatak, Tiszakarád és Encs fejezte ki nagyrabecsülését. Az összes Hörcsik válaszókerületén belüli település. 

És most hetedikként Füzér is ott van a sorban, amelyik megtalálta a legkiválóbbat a településért sokat tevők közül.  

photo_camera Fotó: Hörcsik Richárd/Facebook

Kis ünnepség is volt a várban a díszpolgár tiszteletére, ágyúdörgéssel.

link Forrás

Ahhoz képest a hét díszpolgári cím nem is sok, hogy 98 település van a politikus választókerületben. A mamlasz településeknek jó hír, hogy van még pár év Hörcsik mostani mandátumából. 

photo_camera Hörcsik Richárd, amikor éppen nem díszpolgári címet vesz át. Fotó: dr. Hörcsik Richárd/Facebook

Hörcsik néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy 2006 és 2014 között a parlamenti képviselők közül mindkét ciklusban ő vette igénybe a legtöbb költségtérítést, de arra nem adott választ, mire fordított ennyi pénzt. A Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese egyébként 1987 és 1989 között havi 5000 forintos Soros-ösztöndíjat kapott, de ez őt sem zavarja abban, hogy a Parlamentben sorosozzon

Díszpolgári címek halmozásában Hörcsik komoly konkurense Tállai András. Ő Mezőkövesd, Harsány, Emőd, Bükkábrány, Mezőcsát díszpolgára. Tállai nagyon meg tud hatódni, amikor megkapja az elismerést, 2012-ben Harsányban szinte könnyezett, mert szerinte nem szokás kormánypárti politikusok munkáját elismerni, inkább csak bántást kapnak:

link Forrás

És azt tudta, hogy Deutsch Tamás Csongrád megye díszpolgára, bár maga sem tudja, hogy miért? 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.