A fideszes Hörcsik Richárd behúzta hetedik díszpolgári címét is

politika
2019 április 30., 14:02
comments 78

Hörcsik Richárd esetében két dolgot nehéz fejben tartani.

  1. mennyi uniós támogatás jutott eddig a családjának
  2. hány helyen választották díszpolgárrá

Utóbbiban most frissíteni kell a listát. A Borsod megyei 5. választókerület fideszes képviselője hat település díszpolgára volt eddig: Nyíri, Hercegkút, Mikóháza, Sárospatak, Tiszakarád és Encs fejezte ki nagyrabecsülését. Az összes Hörcsik válaszókerületén belüli település. 

És most hetedikként Füzér is ott van a sorban, amelyik megtalálta a legkiválóbbat a településért sokat tevők közül.  

photo_camera Fotó: Hörcsik Richárd/Facebook

Kis ünnepség is volt a várban a díszpolgár tiszteletére, ágyúdörgéssel.

Ahhoz képest a hét díszpolgári cím nem is sok, hogy 98 település van a politikus választókerületben. A mamlasz településeknek jó hír, hogy van még pár év Hörcsik mostani mandátumából. 

photo_camera Hörcsik Richárd, amikor éppen nem díszpolgári címet vesz át. Fotó: dr. Hörcsik Richárd/Facebook

Hörcsik néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy 2006 és 2014 között a parlamenti képviselők közül mindkét ciklusban ő vette igénybe a legtöbb költségtérítést, de arra nem adott választ, mire fordított ennyi pénzt. A Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese egyébként 1987 és 1989 között havi 5000 forintos Soros-ösztöndíjat kapott, de ez őt sem zavarja abban, hogy a Parlamentben sorosozzon

Díszpolgári címek halmozásában Hörcsik komoly konkurense Tállai András. Ő Mezőkövesd, Harsány, Emőd, Bükkábrány, Mezőcsát díszpolgára. Tállai nagyon meg tud hatódni, amikor megkapja az elismerést, 2012-ben Harsányban szinte könnyezett, mert szerinte nem szokás kormánypárti politikusok munkáját elismerni, inkább csak bántást kapnak:

És azt tudta, hogy Deutsch Tamás Csongrád megye díszpolgára, bár maga sem tudja, hogy miért? 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt