Szilágyi Liliána apja szerint lánya hazudik, feljelentést tesz, és azt kéri: „a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét”

bűnügy
2021 december 30., 16:16
comments 71
Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntõje után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én
photo_camera Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én Fotó: Illyés Tibor/MTI

Nyílt levelet juttatott el az úszónő Szilágyi Liliána apja, dr. Szilágyi Zoltán - volt olimpikon, jelenleg ügyvéd - egyes magyar sajtótermékeknek, amiben reagál azokra az állításokra, amiket Szilágyi Liliána szerdán a Facebook-oldalán jelentetett meg.

Szilágyi Liliána a közösségi oldalain írta, és ezzel nagyjából párhuzamosan a médiában is több helyen beszélt arról, hogy apja gyermekkorától kezdve rendszeresen bántalmazta testileg, lelkileg és szexuálisan is. 19 évesen végül édesanyjával együtt elköltöztek, de a húga az apánál maradt.

Szilágyi Zoltán a nyílt levélben arra utal, hogy a konfliktus mögött mintha anyagi motivációk is meghúzódnának. Jelzi benne, hogy többet nem fog megszólalni az ügyben, büntetőfeljelentést tesz, és azt kéri lányától: ne használja a továbbiakban a Szilágyi nevet.

A levelet a magyarhirlap.hu-n megjelent formájában változatlanul közöljük:

Kedves Liliána!

Hat éve teszed velem, amit teszel, eddig csendben tűrtem. Most, hogy már a húgodat is belekeverted, s mindezt a nagy nyilvánosság előtt, először és utoljára meg kell szólalnom - szintúgy a nyilvánosság előtt. Ezt követően nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat...ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog.

Aki valóban ismer engem és Téged, az úgyis tudja az igazat. Bármit is állítasz, szilárdan kitartok a hat évvel ezelőtti elhatározásom mellett, azaz bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet: nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok.

Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak.

Addig viszont arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled-, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad.

Dr. Szilágyi Zoltán

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.