A budapesti és az országos napi melegrekord is megdőlt december 31-én

időjárás
2021 december 31., 17:28
comments 3

Két melegrekord is megdőlt pénteken, szilveszter napján, miután szokatlanul enyhe levegő áramlott az ország legnagyobb része fölé - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Idáig december 31-én 16,5 fok volt az országos rekord, ezt Sopronban mérték 1920-ban. Pénteken viszont Fertőrákoson 18 fokot mértek, így az előzetes adatok alapján ez az új országos napi melegrekord is.

A budapesti szilveszteri rekord 2002 óta 14 fok volt. Ennél közel másfél fokkal magasabb értéket mértek pénteken, Pestszentlőrincen ugyanis 15,4 fokot regisztráltak.

Az OMSZ azt írta, hasonlóan enyhe idő lesz az új év első napján is. (MTI)

photo_camera Fotó: Giphy.com


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt