A budapesti és az országos napi melegrekord is megdőlt december 31-én

időjárás
2021 december 31., 17:28
comments 3

Két melegrekord is megdőlt pénteken, szilveszter napján, miután szokatlanul enyhe levegő áramlott az ország legnagyobb része fölé - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Idáig december 31-én 16,5 fok volt az országos rekord, ezt Sopronban mérték 1920-ban. Pénteken viszont Fertőrákoson 18 fokot mértek, így az előzetes adatok alapján ez az új országos napi melegrekord is.

A budapesti szilveszteri rekord 2002 óta 14 fok volt. Ennél közel másfél fokkal magasabb értéket mértek pénteken, Pestszentlőrincen ugyanis 15,4 fokot regisztráltak.

Az OMSZ azt írta, hasonlóan enyhe idő lesz az új év első napján is. (MTI)

photo_camera Fotó: Giphy.com


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.