3363 esetet láttak el a mentők szilveszterkor, 1 ember súlyosan megsérült, amikor a kezében felrobbant a tűzijáték

szilveszter
2022 január 01., 11:42

Idén 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en kiskorúak voltak – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel. Győrfi Pál közleménye szerint a mostani szilveszteren 3363 esetet láttak el a mentők, ebből a fővárosi feladatszám 809 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Emellett balesetek, verekedések, belgyógyászati rosszullétek és egyéb esetek miatt is kérték a segítségüket.

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt – az erről szóló hírt az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata tette közzé a Police.hu oldalon.

A rendőrség információi szerint ehhez kapcsolódóan 1 súlyos és 5 könnyű sérüléssel végződő baleset történt.

Közleményükben azt írták: Bakonyszentlászlón robbant fel egy tűzijáték egy férfi kezében, aki emiatt súlyos sérülést szenvedett.

Szolnokon, Nyírcsahojban, Nemeskoltán és Ajkán könnyű sérülést okozott a felhasználójának egy-egy tűzijáték nem megfelelő működtetése.

Békés megyében egy ingatlan redőnyén, Vas megyében egy autó oldalán keletkezett kár tűzijáték miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.