A spanyol kisváros lakossága megpróbálja fülön csípni a több mint 9 hónapja szökésben lévő galíciai Rambót

Egy északnyugat-spanyolországi kisváros lakói összefognak, hogy elkapják a galíciai Rambót – írja a helyi lapok híreire hivatkozó cikkében a Guardian. Eszerint a március óta szökésben lévő Alfredo Sánchez Chacónt azért emlegetik ezen a néven, mert fiatalon komoly katonai kiképzésben részesült, így jól ismeri az erdei túlélési technikákat, és már háromszor is megszökött a börtönből.

A most 63 éves férfit egy 1996-os gyilkosságért ítélték el, emiatt 2025-ig kellene rácsok mögött lennie. Először 1999-ben szökött meg, akkor állítólag néhány lepedőt összekötve ereszkedett le a pontevedrai tömlöc falán. 2001-ben ismét meglépett, ám mindössze 25 percig élvezhette a szabadság ízét. Tavaly márciusban egynapos eltávozásra kapott engedélyt, ezután nem tért vissza a bv-intézmény falai közé.

Azóta feltehetően a Pontedeume környéki erdőkben bujkál, a 8 ezres kisváros nagyjából 105 kilométerre található a börtöntől. Hónapok teltek el, mire felébredt a gyanú, a lakosok egyre gyakrabban számoltak be a konyhájukból rejtélyes módon eltűnő élelmiszerekről, kekszről, dobozos sörökről, felvágottakról. Egy ember azt állította, az éjszaka közepén a saját házában összefutott egy férfival, aki a hűtőszekrénye tartalmát vizsgálgatta.

A múlt héten egy vadász rábukkant egy a városhoz közeli erdőben kialakított ideiglenes táborra, és ott valakire, akire illett Alfredo Sánchez Chacón személyleírtása. A lakosok ezután összefogtak, és járőrcsoportot hoztak létre, amely arra készül, hogy átfésülje a környéket a galíciai Rambo nyomában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt