Fiatalok haltak szörnyet a tapolcai vasúti átjáróban

január 1., szombat 12:50
23

Mint arról korábban beszámoltunk, négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat reggel Tapolcánál, ahol vonat és személygépkocsi ütközött. A rendőrségi tájékoztatás szerint a baleset Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton, egy vasúti átjáróban történt.

Az Országos Mentőszolgálat újabb híre szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő veszítette életét a helyszínen, egy 17 éves fiatalembert pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amelyről a két település polgármesterét is tájékoztatta.

Közölte: a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja, és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt közölte: a Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött egy személygépkocsival. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt