Halak potyogtak az égből Texasban

ÉLET
2022 január 01., 09:21
comments 2

A sok szempontból rettenetes 2021 még az utolsó előtti napján is tudott meglepetéssel szolgálni a fantasztikus nevű, Texas államban fekvő Texarkana lakóinak. Amint a város Facebook-oldalán is írták, halak potyogtak az égből.

Az oldal adminjai biztosították róla a lakosokat, hogy nem káprázott a szemük, ami történt, egy különleges természeti jelenség, még ha meglehetősen ritka is. A vízi lényeket vélhetően a forgószél szállította.

Bár valóban ritka, hogy halak, apró rákok és békák hullanak alá az égből, megtörtént már Szingapúrban, Walesben és Mexikóban is korábban. A legjobban dokumentált, Lluvia de peces néven ismert eset azonban a hondurasi Yoróban történt meg és történik meg újra és újra. Ott évente legalább négyszer van haleső, aminek a helyiek nagyon örülnek, össze is gyűjtik és megeszik a halakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt