Kim Dzsongun újévi beszédében többet beszélt a vidékfejlesztésről, mint az Egyesült Államokról

külföld
2022 január 01., 15:33
comments 2

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor év végi beszédében egyszer sem említette meg az Egyesült Államokat, a korábban megszokott hangzatos külpolitikai bejelentések helyett az országában élők problémáiról beszélt, írja a Reuters.

A vezető lényegileg elismerte, hogy komoly élelmiszerellátási problémákkal küzdenek. Ennek leküzdéséhez vidékfejlesztési programokat jelentetett be. Beszélt még az iskolai egyenruhákról és a renitens viselkedések visszaszorításának szükségességéről is.

"Pártunk és népünk előtt álló legfőbb feladat jövőre az, hogy megvalósítsuk az ötéves tervet, ami jelentős javulásokat eredményez majd az államfejlődésben és az emberek életszínvonalában"

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.