Szelimnek hívják 2022 első magyar újszülöttjét

belföld
2022 január 01., 08:02
comments 2

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben – adta hírül az MTI. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra.

Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született, és a Szelim nevet kapta.

Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként.

A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. Azt írták: fotókat később mellékelnek.

A fővárosban is kisfiú lett az első újszülött 2022-ben. Ő az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született 1 óra 51 perckor, 3400 grammal és 54 centiméterrel, és a Benjámin nevet kapta.

Benjámin is természetes úton jött világra, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak – közölték az MTI-vel.

Frissítés

A Semmelweis Egyetem később érkezett közleményéből kiderült, hogy nem is a János nyerte az újszülöttversenyt Budapesten.

Ugyanis: "Egy óra tizenöt perckor jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén a főváros első újszülöttje a 2022-es évben.

A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg. A kisfiú második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta a szüleitől. A baba születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.