Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Rohamrendőrök oszlattak fel Amszterdamban egy korlátozások elleni tüntetést

január 2., vasárnap 14:18
3

Hogy megfékezzék az omikron-variáns terjedését, Hollandiában december közepétől ismét lezárások léptek életbe, emiatt január 2-án vasárnap Amszterdamban tüntetést tartottak. A tüntetést betiltották, ennek ellenére kétezren vettek részt rajta. A Rijksmuseum előtt összegyűlt tömeget végül rohamrendőrök oszlatták fel. A múzeum előtti tér kiürítését Femke Halsema amszterdami polgármester rendelte el.

Tüntetők Amszterdamban 2022. január 2-án Fotó: PHIL NIJHUIS/AFP

Sajtójelentések szerint a legtöbb tüntető eleget tett a rendőrség hangosbeszélőn közölt felszólításának és elhagyta térséget, viszont tovább vonultak a közeli Vondelparkhoz.

Fotó: PHIL NIJHUIS/AFP

A helyszínre több száz rohamrendőr érkezett, és készültségbe helyezték a vízágyúkat is, mert korábban több tüntetést is tartottak a lezárások ellen, a megmozdulások pedig néhány helyen erőszakba torkolltak.

Rendőrök motoznak meg egy tüntetőt Amszterdamban 2022. január 2-án Fotó: PHIL NIJHUIS/AFP

A december közepén bevezetett korlátozások értelmében a nem alapvető fontosságú árucikkeket forgalmazó kereskedelmi egységek január közepéig zárva tartanak, kettőnél több ember pedig nem gyülekezhet köztereken. Az oktatási intézményeknek január 9-ig kell zárva tartaniuk, a kabinet január első hetében dönt arról, hogy ezután újraindulhat-e a jelenléti oktatás. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt