Gyurcsány szabadversben nyugtatgatja azokat, akik kiakadtak Márki-Zay újévi beszédén

költészet
2022 január 03., 07:10
comments 25

Hétfő reggel Gyurcsány Ferenc újabb szabadverssel jelentkezett az oldalán, aminek a Hol sok a karc, kevesebb a fény címet adta. „Akkor egyenesen./ Nem lesz ez így jó./ Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz./ Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel./ Lassan meg kellene érteni.” - csitította parancstömörségű sorokkal a miniszterelnök-jelölt elszólásai miatt zsörtölődő követőit.

Márki-Zay Péter az újévi köszöntőjében mondott olyanokat, hogy „a COVID miatt is megtizedelt idős korú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”. Erre reagálva Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az oldalán azt írta: „Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság.”

Bár Gyurcsány érti az elégedetlenkedőket, de szerinte ezek a megjegyzések most nem fontosak: „Tudom, hogy innen vagy onnan nézve, mindenkinek lehet megjegyzése. De ezek egy pont után nem fontosak. És eljött ez a pont. Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek.”

Ezért inkább csendes támogatás kér: „Most segítene, ha többen értenék ezt a sokszor gyötrő belső küzdelmet is, és csendesen támogatnák közös ügyünket. Hol sok a karc, kevesebb a fény.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.