Hekkertámadás érte a brit katonai akadémia hálózatát

külföld
2022 január 03., 05:58
photo_camera Fotó: Unsplash

Újra kell építeni a brit katonai akadémia hálózatát egy márciusban történt hekkertámadás miatt, árulta el Edward Stringer nyugalmazott altábornagy a Sky Newsnak.

Az akció jelentős károkat okozott, azóta sem sikerült teljesen helyreállítani a rendszert, viszont a támadók nem fértek hozzá érzékeny adatokhoz. Elképzelhető, hogy az akadémián keresztül a védelmi minisztérium más rendszereit vették célba, sikertelenül. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy kénytelenek voltak javításra költeni az eredetileg másra szánt forrásokat, és bár „nem fekszenek holttestek az utcán”, érezni a támadás következményeit.

Stringer nem tudja, hogy egyszerű bűnözők, esetleg Kína, Oroszország, Irán vagy Észak-Korea állt-e a háttérben.

A shrivenhami központú akadémián évről évre 28 ezer leendő katonát, diplomatát és köztisztviselőt képeznek. (via The Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.