Hekkertámadás érte a brit katonai akadémia hálózatát

külföld
2022 január 03., 05:58
comments 1
photo_camera Fotó: Unsplash

Újra kell építeni a brit katonai akadémia hálózatát egy márciusban történt hekkertámadás miatt, árulta el Edward Stringer nyugalmazott altábornagy a Sky Newsnak.

Az akció jelentős károkat okozott, azóta sem sikerült teljesen helyreállítani a rendszert, viszont a támadók nem fértek hozzá érzékeny adatokhoz. Elképzelhető, hogy az akadémián keresztül a védelmi minisztérium más rendszereit vették célba, sikertelenül. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy kénytelenek voltak javításra költeni az eredetileg másra szánt forrásokat, és bár „nem fekszenek holttestek az utcán”, érezni a támadás következményeit.

Stringer nem tudja, hogy egyszerű bűnözők, esetleg Kína, Oroszország, Irán vagy Észak-Korea állt-e a háttérben.

A shrivenhami központú akadémián évről évre 28 ezer leendő katonát, diplomatát és köztisztviselőt képeznek. (via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.