Hekkertámadás érte a brit katonai akadémia hálózatát

külföld
2022 január 03., 05:58
comments 1
photo_camera Fotó: Unsplash

Újra kell építeni a brit katonai akadémia hálózatát egy márciusban történt hekkertámadás miatt, árulta el Edward Stringer nyugalmazott altábornagy a Sky Newsnak.

Az akció jelentős károkat okozott, azóta sem sikerült teljesen helyreállítani a rendszert, viszont a támadók nem fértek hozzá érzékeny adatokhoz. Elképzelhető, hogy az akadémián keresztül a védelmi minisztérium más rendszereit vették célba, sikertelenül. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy kénytelenek voltak javításra költeni az eredetileg másra szánt forrásokat, és bár „nem fekszenek holttestek az utcán”, érezni a támadás következményeit.

Stringer nem tudja, hogy egyszerű bűnözők, esetleg Kína, Oroszország, Irán vagy Észak-Korea állt-e a háttérben.

A shrivenhami központú akadémián évről évre 28 ezer leendő katonát, diplomatát és köztisztviselőt képeznek. (via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt