A Göteborgi Filmfesztiválon tömeghipnózissal kezdődik majd néhány vetítés

FILM
2022 január 04., 08:16
comments 1

Miután tavaly egyetlen vendégnek vetítettek filmeket egy szigeten álló világítótoronyban, idén is különös újdonsággal jelentkezik a Göteborgi Filmfesztivál: három film vetítése előtt tömeghipnózisnak vetik alá a nézőket, hogy „növeljék az élményt”. Közleményükben ezt „észbontó filmkísérletnek” nevezik.

Mindhárom vetítés előtt egy hipnotizőr veszi kezelésbe a színpadról a közönséget, a cél, hogy a filmhez leginkább megfelelő hangulatba és lelkiállapotba hozza őket. A film vége után természetesen felébreszti őket.

A fesztivál művészeti vezetője, Jonas Holmberg azt mondta, hogy a mozi és a hipnózis hasonló: összpontosul a figyelem, és csökken a perifériás tudatosság. (Variety)

photo_camera Fotó: The Simpsons / giphy.com


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.