Elon Musk vagyona 33,8 milliárd dollárral nőtt

január 4., kedd 14:51

A Tesla Inc. vezetője, Elon Musk vagyona 33,8 milliárd dollárral nőtt hétfőn, miután a cég 2021-ben rekordszámú elektromos jármű eladásáról jelentett, és ez jócskán felhajtotta a cég részvényének az árát.

Fotó: Britta Pedersen/DPA via AFP

Elon Musk vagyona a Bloomberg Billionaires indexe szerint most 304,2 milliárd dollár, és ezzel ő a világ leggazdagabb embere. A leggazdagabbak listáján az Amazon.com alapítója, Jeff Bezos a második a 196 milliárd dollárra becsült vagyonával.

A Tesla vasárnap arról számolt be, hogy 2021-ben 87 százalékkal, 936 ezerre növelte az eladott elektromos járműveinek a számát. Az adat felülmúlta a szakértők által átlagosan becsült 897 ezret, és meghaladta a Tesla 50 százalékos növekedési előirányzatát is.

A Tesla részvénye 13,5 százalékkal, 1199,78 dollárra drágult a hétfői kereskedésben és ezzel a cég piaci tőkeértéke 1200 milliárd dollárra nőtt. A Tesla részvényára minimális, 0,1 százalékos mínuszban állt a New York-i tőzsde nyitása előtti elektronikus kereskedésben.

Elon Musk a Tesla részvényeinek kb. 18 százalékát birtokolja. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt