Mészárosék családi cége tervezi a Semmelweis Egyetem biotechnológiai parkját

POLITIKA
január 4., 15:53
comments 3

A Mészáros család tervezőcége, a FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft. tervezheti a Semmelweis Egyetem science parkját 2,2 milliárdért, írja az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye alapján a hvg.hu. A cég a Fejér-B.Á.L Zrt. tulajdonában áll, aminek a nevét a három Mészáros testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc nevének kezdőbetűjéből állították össze. Majd 2019-ben az apa, Mészáros Lőrinc úgy vásárolta be magát a gyerekek cégébe 600 ezer forintért, hogy a megállapodás szerint a mindenkori osztalék fele neki jár.

A mostani megbízást a feltörekvő felcsúti cég a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. konzorciumi partnereként kapta meg. Bár az eljárás nyílt volt, csak egyetlen jelentkező akadt rá. A lap megjegyzi, hogy a science park tervezése és megvalósítása egy ideje húzódik már, és a projekt menet közben meg is drágult: eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülték a tervezési csomag árát, de a két cég végül 2,2 milliárdért dolgozhat. A szerződést tavaly december 21-én írták alá az egyetemmel.

A VIII. kerületben megépülő Egészségipari és Biotechnológiai Science Park része lesz

  • egy Innovációs Központ és Inkubátorház 5550 négyzetméteren,
  • egy IMedTech központ 7320 négyzetméteren,
  • egyetemi kutatás-fejlesztési egységek összesen 16 100 négyzetméteren,
  • valamint különböző ipari kutatás-fejlesztési egységek összesen 9300 négyzetméteren.

Ezekhez kell Mészároséknak megvalósíthatósági tanulmányt készíteni, helyszíni vizsgálatot tartani és gondoskodni a végleges tervezésről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt