Mészáros Lőrinc elviszi az osztalék felét a gyerekeitől

Február elején Mészáros Lőrinc már a gyerekei építőcégébe is bevásárolta magát. A Fejér-B.Á.L. Zrt. jegyzőkönyve alapján a 24.hu arról ír, hogy a felcsúti csodamilliárdos 10,6 százalékos részesedést szerzett a tízmilliárdos forgalmat bonyolító cégben. Egyébként a cég nevét a három testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc nevének kezdőbetűjéből állították össze.

A megállapodás is elég családiasra sikerült. A gyerekek úgy adták át a részvényeket apjuknak, hogy idősebb Mészáros Lőrinc csak 600 ezer forintot fizetett értük, de az mégis a mindenkor megállapított osztalék 50 százalékára jogosítja fel. Ez pedig nem rossz üzlet, mivel az alig 4 éve alapított cég 2017-ben már összesen 750 millió forint osztalékot fizetett a Mészáros gyerekeinek.  Ennek a fele mostantól a családfőé.

Márpedig a Fejér-B.Á.L. a családi hagyományoknak megfelelően jól hasít a közbeszerzéseken. Ők újították fel a Nemzeti Lovardát, de nyertek már állami megbízást radioaktívhulladék-tároló építésére vagy a Testnevelési Egyetem új központjának felépítésére is. De ők voltak a Puskás Akadémia felcsúti sport- és konferenciaközpontjának kivitelezői is.

A cégadatokból egyébként kiderül az is, hogy Mészáros Lőrinc ugyanazon a napon (február 24.) született, mint Steve Jobs.