Mészáros Lőrinc gyerekei most már a tervezettnél 1 milliárddal többért újítják fel a Nemzeti Lovardát

gazdaság
2017 szeptember 20., 6:52
comments 233

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki a tendert, és tavaly márciusban derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből, hogy a Keleti pályaudvar közelében lévő Nemzeti Lovardát a Várkert Bazárt is felújító West-Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (Beatrix, Ágnes és ifj. Lőrinc) tulajdonában lévő, 2015-ben 5,1 milliós kezdőtőkével alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium újíthatja fel.

photo_camera A Nemzeti Lovarda látványterve

Ahogy akkor lehetett tudni, a két vállalat 2,5 milliárd forintért végezte volna el a munkálatokat, pedig az eredetileg becsült értéke még 1,8 milliárd forint volt. Csakhogy most tovább drágul a beruházás. A módosítást az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben, és eszerint a nettó 2 milliárd 547 millió forint 300 millióval nettó 2 milliárd 868 millióra ment fel – írja a Napi.hu.

Azaz így már 1 milliárddal az eredetileg tervezett összeg fölött járunk.

A növekedést az ajánlatkérő az olyan pótmunkákkal indokolta, mint például a víztározó és kocsiszín szerelőakna építése, de útépítésre, illetve kerti locsoló kiépítésére és növénytelepítésre is szükség van. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt