Mészáros Lőrinc gyerekei most már a tervezettnél 1 milliárddal többért újítják fel a Nemzeti Lovardát

2017 szeptember 20., szerda 6:52
235

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki a tendert, és tavaly márciusban derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből, hogy a Keleti pályaudvar közelében lévő Nemzeti Lovardát a Várkert Bazárt is felújító West-Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (Beatrix, Ágnes és ifj. Lőrinc) tulajdonában lévő, 2015-ben 5,1 milliós kezdőtőkével alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium újíthatja fel.

A Nemzeti Lovarda látványterve

Ahogy akkor lehetett tudni, a két vállalat 2,5 milliárd forintért végezte volna el a munkálatokat, pedig az eredetileg becsült értéke még 1,8 milliárd forint volt. Csakhogy most tovább drágul a beruházás. A módosítást az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben, és eszerint a nettó 2 milliárd 547 millió forint 300 millióval nettó 2 milliárd 868 millióra ment fel – írja a Napi.hu.

Azaz így már 1 milliárddal az eredetileg tervezett összeg fölött járunk.

A növekedést az ajánlatkérő az olyan pótmunkákkal indokolta, mint például a víztározó és kocsiszín szerelőakna építése, de útépítésre, illetve kerti locsoló kiépítésére és növénytelepítésre is szükség van. (Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt