Mészáros Lőrinc gyerekei most már a tervezettnél 1 milliárddal többért újítják fel a Nemzeti Lovardát

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki a tendert, és tavaly márciusban derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből, hogy a Keleti pályaudvar közelében lévő Nemzeti Lovardát a Várkert Bazárt is felújító West-Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (Beatrix, Ágnes és ifj. Lőrinc) tulajdonában lévő, 2015-ben 5,1 milliós kezdőtőkével alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium újíthatja fel.

A Nemzeti Lovarda látványterve

Ahogy akkor lehetett tudni, a két vállalat 2,5 milliárd forintért végezte volna el a munkálatokat, pedig az eredetileg becsült értéke még 1,8 milliárd forint volt. Csakhogy most tovább drágul a beruházás. A módosítást az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben, és eszerint a nettó 2 milliárd 547 millió forint 300 millióval nettó 2 milliárd 868 millióra ment fel – írja a Napi.hu.

Azaz így már 1 milliárddal az eredetileg tervezett összeg fölött járunk.

A növekedést az ajánlatkérő az olyan pótmunkákkal indokolta, mint például a víztározó és kocsiszín szerelőakna építése, de útépítésre, illetve kerti locsoló kiépítésére és növénytelepítésre is szükség van. (Napi.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.