Mészáros Lőrinc gyerekei most már a tervezettnél 1 milliárddal többért újítják fel a Nemzeti Lovardát

gazdaság
2017 szeptember 20., 06:52
comments 231

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki a tendert, és tavaly márciusban derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből, hogy a Keleti pályaudvar közelében lévő Nemzeti Lovardát a Várkert Bazárt is felújító West-Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (Beatrix, Ágnes és ifj. Lőrinc) tulajdonában lévő, 2015-ben 5,1 milliós kezdőtőkével alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium újíthatja fel.

A Nemzeti Lovarda látványterve
photo_camera A Nemzeti Lovarda látványterve

Ahogy akkor lehetett tudni, a két vállalat 2,5 milliárd forintért végezte volna el a munkálatokat, pedig az eredetileg becsült értéke még 1,8 milliárd forint volt. Csakhogy most tovább drágul a beruházás. A módosítást az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben, és eszerint a nettó 2 milliárd 547 millió forint 300 millióval nettó 2 milliárd 868 millióra ment fel – írja a Napi.hu.

Azaz így már 1 milliárddal az eredetileg tervezett összeg fölött járunk.

A növekedést az ajánlatkérő az olyan pótmunkákkal indokolta, mint például a víztározó és kocsiszín szerelőakna építése, de útépítésre, illetve kerti locsoló kiépítésére és növénytelepítésre is szükség van. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.