Mészáros Lőrinc gyerekei is örökölték apuka világraszóló üzleti érzékét

A levegővételenként több mint 15 ezer forintot kereső felcsúti polgármester gyerekei (Ágnes, Beatrix és ifj. Lőrinc) a Mészáros és Mészáros Kft. korábbi magasépítési üzletágából kiválva 2015 júniusában alapította meg a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-t.

Orbán Viktor miniszterelnök, Mészáros Beatrix, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ügyvezető igazgatója, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (b-j) felavatja a kft. bányavölgyi mangalicatelepét a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A cég 2015-ben (fél év alatt) 1,18 milliárd, majd 2016-ban 3,23 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A friss cégbeszámolóból kiderül, hogy az előző évi 65 millió forint után, tavaly már 319 millió forint adózott eredményt értek el – írja a Napi.hu.

A cég a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát újíthatta fel a budai várfejlesztésben (7 milliárd forintért részt vevő) West Hungária Bau Kft.-vel (WHB) közösen, 2,8 milliárdért. De ugyanezt a két céget választotta ki a Nemzeti Sportközpontok Dunakeszin egy 24 tantermes általános iskola építésére nettó 2,94 milliárdért, illetve Izsákon nettó 2,95 milliárdért.