Sokkoló infografika arról, mennyivel kevesebb pénze van ma egy magyar miniszterelnöknek egy felcsúti polgármesternél

Aki legalább annyira otthon van gazdasági ügyekben, mint egy aranykalászos gazda, az már hallott arról, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (eredetileg gázszerelő) egyetlen év alatt 100 milliárd forinttal növelte a vagyonát, összesen 120 milliárd forintra.

Ezzel pedig sajtóhírek szerint gyakorlatilag kockára tette a Barátságát Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki majd három évtized köztisztviselői pálya – és 20 órás munkanapok – után is potom 742 ezer forint megtakarítással büszkélkedhet, azzal is csak a feleségével együtt.

Hogy érezzük, mekkora a különbség a két vidéki suhancból lett nagypályás között, megpróbáltuk bemutatni, hol tartanak most az üzleti életben. 

A különbség sokkoló. (A grafikonok tetőtől talpig a szivárvány színeiben pompáznak. Addig ne állj meg a scrollozással, amíg újra sárga nem lesz a hosszabbik!)

+ 10 millió Ft 700 ezer Ft 120 milliárd Ft 0,0007 120 milliárd milliárd 2225

Ha ezt a szöveget látod, akkor bizony a grafikon végére értél. Ez pedig nem kis teljesítmény, hiszen a felcsúti polgármester vagyonát ábrázoló rúd a képernyő magasságának nagyjából az ezerszerese, 1,2 millió pixel magas!!!

(Aki még ezek után kommentelni is hajlandó, az bizony a legnagyobb munkabírásúak között érezheti magát.)