Sokkoló infografika arról, mennyivel kevesebb pénze van ma egy magyar miniszterelnöknek egy felcsúti polgármesternél

2017 április 29., szombat 13:16
272

Aki legalább annyira otthon van gazdasági ügyekben, mint egy aranykalászos gazda, az már hallott arról, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (eredetileg gázszerelő) egyetlen év alatt 100 milliárd forinttal növelte a vagyonát, összesen 120 milliárd forintra.

Ezzel pedig sajtóhírek szerint gyakorlatilag kockára tette a Barátságát Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki majd három évtized köztisztviselői pálya – és 20 órás munkanapok – után is potom 742 ezer forint megtakarítással büszkélkedhet, azzal is csak a feleségével együtt.

Hogy érezzük, mekkora a különbség a két vidéki suhancból lett nagypályás között, megpróbáltuk bemutatni, hol tartanak most az üzleti életben. 

A különbség sokkoló. (A grafikonok tetőtől talpig a szivárvány színeiben pompáznak. Addig ne állj meg a scrollozással, amíg újra sárga nem lesz a hosszabbik!)

+ 10 millió Ft 700 ezer Ft 120 milliárd Ft 0,0007 120 milliárd milliárd 2225

Ha ezt a szöveget látod, akkor bizony a grafikon végére értél. Ez pedig nem kis teljesítmény, hiszen a felcsúti polgármester vagyonát ábrázoló rúd a képernyő magasságának nagyjából az ezerszerese, 1,2 millió pixel magas!!!

(Aki még ezek után kommentelni is hajlandó, az bizony a legnagyobb munkabírásúak között érezheti magát.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt