Négy éve még portréfilmet forgatott Márki-Zayról, most ő lett az ellenzék sajtófőnöke

POLITIKA
2022 január 04., 17:00
comments 2
Péterfi Judit, Simon András és Márki-Zay Péter
photo_camera Péterfi Judit, Simon András és Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter és Simon András kedd este egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be, hogy mostantól Péterfi Judit, a kormánykritikus időszakát élő Hír TV korábbi riportere lesz az Egységben Magyarországért sajtófőnöke. Péterfi a Hírt Tv előtt az ATV-nél dolgozott, de onnan távozott, mert elmondása szerint olyan kompromisszumokat kellett volna kötnie, amiket nem tudott vállalni szakmailag. Riporterként négy éve, a hódmezővásárhelyi időközi választás előtt portréfilmben mutatta be Márki-Zayt és családját.

link Forrás

A miniszterelnök-jelölt most azt mondta, nagyon hálás ezért az adásért, mert itt vált országosan ismertté. „Ebben a műsorban ugyanis tényleg nagyon sokan láthattak családi környezetben, az addigi szakmai életemre rátekintve, a hódmezővásárhelyi háttérrel, hogy mit is jelentett ott Lázár János ellen elindulni” - mondta Márki-Zay. „Én azóta is nagyon hálás vagyok Juditnak ezért, és azt láttam, hogy egy végtelenül profi, talpraesett, jó szakember.”

Péterfi elárulta, hogy a már a forgatás után azt írta Márki-Zaynak egy üzenetben, hogy „nekünk egy ilyen miniszterelnökre lenne szükségünk.” Egyúttal azt tanácsolta neki, hogy ne változzon meg, mert szerinte MZP úgy lett politikus, hogy nem lett politikus. A miniszterelnök-jelölt szerint azért Péterfi a legalkalmasabb a sajtófőnöki feladatra, mert tudja értékelni az ő kendőzetlen őszinteségét. Péterfi nagyon sok videós tartalmat ígért:

Ki fogjuk bővíteni a repertoárt, és nagyon sok mindent megismerhetnek Péter életéből. Remélem, hogy közel tudjuk hozni Önöknek Pétert, Péter munkáját”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.