835 ezren kérvényezték határidőig a családi adóvisszatérítést

POLITIKA
2022 január 05., 05:18

December 31-ig 835 ezren nyilatkoztak arról, hogy kérik a családi adóvisszatérítést, tájékoztatta az MTI-t Tállai András államtitkár. Elmondása szerint bár mostanra a többség már digitális formátumban nyilatkozott, ez se változtatott azon, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyták a nyilatkozatot. December 27-31 között 140 ezer nyilatkozat futott be.

December 31-én járt le az úgynevezett VISSZADO nyilatkozat benyújtására előírt határidő. A tavaly év végéig beküldött nyilatkozat kijavítására, helyesbítésére január 14-ig még van lehetőség, így például az utalási adatok is javíthatóak.

Ha valaki lemaradt volna, az se marad le, csak február helyett később kapja meg az utalását. Tálai tájékoztatása szerint aki elfelejtette benyújtani nyilatkozatát, és az adóhatóság nem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetben, vagy az szja-bevallásában veheti igénybe az adóvisszatérítést. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.