835 ezren kérvényezték határidőig a családi adóvisszatérítést

január 5., szerda 5:18

December 31-ig 835 ezren nyilatkoztak arról, hogy kérik a családi adóvisszatérítést, tájékoztatta az MTI-t Tállai András államtitkár. Elmondása szerint bár mostanra a többség már digitális formátumban nyilatkozott, ez se változtatott azon, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyták a nyilatkozatot. December 27-31 között 140 ezer nyilatkozat futott be.

December 31-én járt le az úgynevezett VISSZADO nyilatkozat benyújtására előírt határidő. A tavaly év végéig beküldött nyilatkozat kijavítására, helyesbítésére január 14-ig még van lehetőség, így például az utalási adatok is javíthatóak.

Ha valaki lemaradt volna, az se marad le, csak február helyett később kapja meg az utalását. Tálai tájékoztatása szerint aki elfelejtette benyújtani nyilatkozatát, és az adóhatóság nem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetben, vagy az szja-bevallásában veheti igénybe az adóvisszatérítést. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt