A New York-i Fed szerint lassan magukhoz térnek az ellátási láncok

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 január 05., 15:34
comments 3

A koronavírus-járvány miatti lezárások és újranyitások rendesen összekuszálták a globális kereskedelmi és gyártási láncokat, emiatt pedig már hónapok óta hiány van egy rakás termékből, megrendelt árukra adott esetben hónapokat kell várni, ezek miatt pedig egy csomó termék ára meredeken emelkedett. A helyzetet nyugodtan lehet az ellátási láncok válságának nevezni, ami miatt több kereskedő, főleg a világ nyugati részében, azzal riogatott tavaly ősszel, hogy el fog maradni a karácsony. Hogy miért, azt Kiss Imola kollégám foglalta össze ebben a cikkében.

Most viszont felsejleni látszik a remény, a New York-i Federal Reserve (Fed) új jelentése szerint legalábbis úgy tűnik, hogy tetőfokára hágott a válság, vagyis mostantól javulni fog a helyzet.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.