Hózivatarok miatt adott ki riasztást az angol meteorológiai szolgálat

időjárás
2022 január 05., 16:05
comments 2

Citromsárga riasztást adott ki csütörtök 10 órától péntek 11 óráig az angol meteorológiai szolgálat Skóciára, Walesre és Észak-Angliára a veszélyes időjárás miatt.

A meteorológusok hózivatart, jégesőt, villámcsapásokat, erős széllökéseket és helyenként 10 centiméter havat is jósolnak erre az egy napra. Csütörtökön az időjárás miatt országszerte előfordulhatnak kisebb-nagyobb áramkimaradások és közlekedési fennakadások is, figyelmeztet a szolgálat.

A meteorológusok szerint a tél idáig meglehetősen enyhe volt az Egyesült Királyságban, január 1-jén Londonban 16 fokot is mutattak a hőmérők, ami új rekordnak számít. A rossz idő nem marad sokáig, hétvégén újra enyhe, nyáriasabb idő lesz, de Kelet-Angliában azért várhatóak még esőzések. (Guardian)

(A címlapi kép illusztráció.)

A posztot gyakornokunk, Benics Márk Péter írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.