Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Kiborultak az ausztrálok, hogy Djoković oltás nélkül is beutazhat

járvány
január 5., 7:33
comments 11

Elég sok ausztrál elég dühösen reagált a hírre, hogy a címvédő Novak Djoković végül oltás nélkül is beutazhat az országba, hogy elindulhasson az Austral Open grand slam viadalon.

A torna szabályai szerint minden résztvevőnek - versenyzőnek és személyzetnek - kötelező beoltatnia magát, de egy független testület adhat orvosi alapon felmentést. Hogyhogy nem, Djoković megkapta a felmentést. Hogy miért, azt nem hozta nyilvánosságra, de az ausztrál ABC tévétársaság értesülései szerint két, egymástól független panel is jogosnak találta a kérvényét. A két panel nem tudta a kérvényező nevét, életkorát, vagy származási országát, tehát elvben előítéletektől mentesen dönthettek. "Novak nem azért jöhet játszani az Ausztrál Nyílt Bajnokságra, mert ő a legnagyobb teniszsztár. Azért jöhet, mert ebben az eljárásban bizonyítani tudta, hogy a mindenkire érvényes szabályok alapján jogosult a belépésre" - kommentálta a döntést Jaala Pulford, a tornának helyt adó Victoria állam egyik minisztere.

A kedélyeket ez nem csillapította le az országban, ahol a jelenleg érvényes korlátozások sokak számára még azt is lehetetlenné teszik, hogy egyáltalán az országon belül utazhassanak. "Nem érdekel, hogy milyen jó teniszező. Ha visszautasítja az oltást, nem szabadna beengedni" - írta a Twitteren Stephen Parnis orvos. Az ausztrál teniszező, Alex de Minaur a sajtótájékoztatóján "nagyon érdekesnek" nevezte a döntést, a brit Jamie Murray pedig úgy vélte, hogy ha ő kért volna mentességet, nem kapta volna meg. "Azért gratulálok neki, hogy megkapta az engedélyt" - tette hozzá.

Maga Djoković az Instagramján annyival kommentálta a történteket, hogy "készen állok rá, hogy teniszt éljek és lélegezzek a következő néhány hétben". (Via BBC, ABC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt