Még a nagy gazdasági világválság idején is jobban nőtt az USA népessége, mint most, a járvány alatt

népesedés
2022 január 05., 16:48

Mindössze 0,1 százalékkal nőtt az Egyesült Államok népessége a 2020 júliusától 2021 júliusáig terjedő időszakban, derül ki a Wells Fargo szerdán publikált elemzéséből. Utoljára 1900-ban volt hasonlóan alacsony a népességnövekedés mértéke, még az 1929-es nagy gazdasági világválság és az I. világháború idején is nagyobb volt ez a szám, akkor körülbelül 0,6 százalékkal nőtt a népesség.

A közgazdászok szerint a növekedés lassulása a járvány miatt megnőtt halálozási arányoknak, a csökkenő születésszámoknak és a csökkenő nemzetközi migrációnak köszönhető.

A mostani kutatás közel 2 évvel azután jelent meg, hogy felfedezték az első koronavírussal fertőzött személyt az USA-ban. A helyzet nem javul, a minden eddiginél gyorsabban terjedő omikronnak köszönhetően hétfőn 1 millió új esetet regisztráltak, ami új rekordnak számít. (Business Insider)

(A posztot gyakornokunk, Benics Márk Péter írta.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt