Még a nagy gazdasági világválság idején is jobban nőtt az USA népessége, mint most, a járvány alatt

népesedés
2022 január 05., 16:48

Mindössze 0,1 százalékkal nőtt az Egyesült Államok népessége a 2020 júliusától 2021 júliusáig terjedő időszakban, derül ki a Wells Fargo szerdán publikált elemzéséből. Utoljára 1900-ban volt hasonlóan alacsony a népességnövekedés mértéke, még az 1929-es nagy gazdasági világválság és az I. világháború idején is nagyobb volt ez a szám, akkor körülbelül 0,6 százalékkal nőtt a népesség.

A közgazdászok szerint a növekedés lassulása a járvány miatt megnőtt halálozási arányoknak, a csökkenő születésszámoknak és a csökkenő nemzetközi migrációnak köszönhető.

A mostani kutatás közel 2 évvel azután jelent meg, hogy felfedezték az első koronavírussal fertőzött személyt az USA-ban. A helyzet nem javul, a minden eddiginél gyorsabban terjedő omikronnak köszönhetően hétfőn 1 millió új esetet regisztráltak, ami új rekordnak számít. (Business Insider)

(A posztot gyakornokunk, Benics Márk Péter írta.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.