Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése alapján

POLITIKA
2022 január 05., 07:50
comments 7

Varga Judit igazságügyi miniszter december végén tett fejelentést ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt, miután a Borkai Zsolt korábbi győri polgármestert lebuktató az Ördög Ügyvédje blogon azzal vádolták, hogy leszbikus kapcsolatai vannak.

Az ügyészség közleményében az áll, Varga feljelentése szerint „2021. december 27-én ismeretlen elkövető »Az ördög ügyvédje« elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett”. Az igazságügyi miniszter „indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át”.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség „nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt” rendelte el a nyomozást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.