Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Péntektől nem kell az Angliába utazóknak indulás előtt tesztelniük és érkezéskor karanténba vonulniuk

Péntektől megszűnik a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után sem kell elkülönítésben megvárni az újabb teszt eredményét – jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a londoni alsóházban tartott tájékoztatóján közölte, hogy az új szabályozás brit idő szerint péntek hajnali 4 órától (közép-európai idő szerint 5 órától) lép érvénybe.

photo_camera Fotó: Ben Stansall/AFP

Az addig érkezőnek a jelenleg még érvényes előírás alapján az indulás előtt legfeljebb 48 órával PCR- vagy gyorstesztet, az angliai érkezésük utáni második nap végéig PCR-szűrést kell elvégeztetniük. Az érkezés utáni PCR-teszt eredményét elkülönítésben kell megvárniuk.

A brit kormány ezt a szigorítást az omikron koronavírus-variáns behurcolásának megfékezéséért rendelte el, de ez a vírusváltozat már dominánssá vált Nagy-Britanniában, így Johnson szerint az utazási tesztkötelezettségek veszítettek jelentőségükből. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt