Bocsánatot kért a megyei rendőrfőkapitány, amiért nem hagyták aláírást gyűjteni az MKKP-s aktivistákat

belföld
2022 január 06., 17:32
comments 7

Levélben kért bocsánatot Kovács Gergely társelnöktől és az MKKP passzivistáitól Dr. Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány, amiért a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság jogsértő módon az aláírásgyűjtés befejezésére utasította a kétfarkúsokat decemberben.

A vitatott eset 2021. december 29-én történt, a párt passzivistái a város Kazinczy és Határ útjainak sarkán gyűjtöttek aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz. Két kiérkező rendőr közterület-használati engedélyeket kért a gyűjtőktől, és mivel ilyennel nem rendelkeztek, elküldték őket a helyszínről. A passzivisták pakolás közben jelezték a rendőröknek, hogy tudtukkal nem kell engedély aláírásgyűjtéshez, de az időközben kiérkező parancsnok azt mondta, hogy a pultozást a gyülekezési törvény szabályozza, ezért előre be kellett volna jelenteniük.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=284698423690891&set=a.250396547121079

A Nemzeti Választási Bizottság kedden határozatban állapította meg, hogy a rendőrség rosszul hivatkozott a jogszabályokra, „jogi tájékoztatása szakszerűtlen volt”, és tévesen állították, hogy a standolás a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik, ezzel pedig meghiúsították az aznapi aláírásgyűjtést. Jogkövetkezménye nem lett az ügynek.

Dr. Kiss Attila bocsánatkérő levelet is küldött a párt vezetőjének, ebben azt írta, hogy még az eset napján intézkedett a rendőri intézkedés kivizsgálásáról, amely során megállapította, hogy az intézkedés nem volt jogszerű. A rendőr-főkapitány azt írja, a hasonló esetek elkerülése érdekében szükséges lépéseket megtette, a passzivistáktól pedig elnézést kér.

„Hát ez igazán kedves. És most kivételesen nem cinikus akarok lenni, még ha utólag is, de azért ez teljesen korrekt tőlük szerintem” - kommentálta a levelet a posztban Kovács.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt