Fát neveztek el Leonardo DiCaprióról

környezetvédelem
2022 január 06., 13:23

Az Uvariopsis dicaprio nevet kapta Leonardo DiCaprio után egy fa a közép-afrikai Kamerun egy erdejében. A trópusi örökzöld fa egyike azoknak a kritikusan veszélyeztetett fajoknak, amelyek a biodiverzitásáról híres erdőben megtalálhatók.

photo_camera Fotó: Lorna MacKinnon

A fát a Royal Botanic Gardnes tudósai hálából nevezték el. A környezetvédelemben gyakran aktív szerepet vállaló színész még 2020-ban szólalt fel Instagramján a kameruni Ebo erdő kiirtása ellen, miután több nemzetközi szakértő is arra kérte a kormányt, hogy vonják vissza a fakitermelési engedélyeket az erdőben élő ritka, kihalás szélén álló fajokra tekintettel.

„Úgy gondoljuk, Leonardo DiCaprio kulcsfontosságú volt az Ebo-erdő fakitermelésének megállításában” - mondta Dr. Martin Cheek, a Royal Botanic Gardens munkatársa. (BBC)

Bódog Bálint cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt