Fát neveztek el Leonardo DiCaprióról

környezetvédelem
2022 január 06., 13:23

Az Uvariopsis dicaprio nevet kapta Leonardo DiCaprio után egy fa a közép-afrikai Kamerun egy erdejében. A trópusi örökzöld fa egyike azoknak a kritikusan veszélyeztetett fajoknak, amelyek a biodiverzitásáról híres erdőben megtalálhatók.

photo_camera Fotó: Lorna MacKinnon

A fát a Royal Botanic Gardnes tudósai hálából nevezték el. A környezetvédelemben gyakran aktív szerepet vállaló színész még 2020-ban szólalt fel Instagramján a kameruni Ebo erdő kiirtása ellen, miután több nemzetközi szakértő is arra kérte a kormányt, hogy vonják vissza a fakitermelési engedélyeket az erdőben élő ritka, kihalás szélén álló fajokra tekintettel.

„Úgy gondoljuk, Leonardo DiCaprio kulcsfontosságú volt az Ebo-erdő fakitermelésének megállításában” - mondta Dr. Martin Cheek, a Royal Botanic Gardens munkatársa. (BBC)

Bódog Bálint cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.