Kutyája 13 órán át melegítette testével, megmentette a horvát hegyekben rekedt túrázó életét

ÉLET
2022 január 06., 09:52
comments 1

Grga Brkic éppen a horvát Velebit-hegységben túrázott alaszkai malamut kutyájával, North-szal, amikor elesett, megsérült és nem tudott tovább haladni.

A férfi két másik túrázóval indult el, akik, miután órákon át nem tudták elérni társukat, hegyimentőket hívtak. A mentés sokáig tartott, mert nem volt egyértelmű, merre kell elindulni keresni a férfit és kutyáját.

Az életét nyolc hónapos kutyájának köszönheti, aki ösztönösen mellé gömbölyödött, és testével, nagy bundájával tartotta melegen. Brkic nagy valószínűséggel nem élte volna túl North nélkül, ugyanis 13 órán keresztül feküdtek így a hóban, jeges szélben, mire megérkezett a segítség.

Az ember és kutya közötti barátság nem ismer határokat- írták a hegyimentők a Facebook-poszthoz, ahol egy fotót is közöltek a mentésről. Ekkor Brkic már hordágyon feküdt, de North még ekkor sem tágított mellőle.

link Forrás

Brkicnek jól jött, hogy nem egy vizslával indult túrázni, az alaszkai malamut ugyanis egy szánhúzó kutyafajta, emiatt jól tud alkalmazkodni a szélsőséges hideghez és a hóhoz. (Skynews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.