Megerőszakolta a beteget az ápoló, hét és fél évet kapott érte

bűnügy
2022 január 06., 16:23

Hét év hét hónap szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a minősített szexuális erőszakkal vádolt ápolót, aki 2020 júliusában megerőszakolt egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban – írja a 24.hu.

A betegápolóként dolgozó 54 éves férfi benyugtatózta áldozatát, majd közösült vele. A nő azonban közben magához tért, ellenszegült, értesítette hozzátartozóit, majd még aznap feljelentést tett.

A bíróság 7 év 7 hónap szabadságvesztésre, végleges hatályú ápolói és valamennyi egészségügyi munkakörben végezhető foglalkozástól eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.