76 év után ért célba a világháborús frontról feladott levél

január 7., péntek 6:06
1

John Gonsalves 22 évesen, 1945-ben írt egy levelet Németországból az anyjának. A férfi akkor katonaként vett részt a második világháborúban, és a háború befejezésekor írt haza levelet Massachusetts államba, írja a Guardian.

A levele azonban elkallódott az amerikai posta rendszerében, és 75 évig bontatlanul hevert egy pittsburghi postaelosztó központban.

„Drága Mama, megkaptam ma a leveled, és örömmel hallottam, hogy minden rendben van. Ami engem illet, jól vagyok és jól boldogulok. De a kaja legtöbbször elég pocsék” – írta Gonsalves, aki levelét azzal zárta, hogy reméli, hamarosan találkozhatnak végre.

A férfi 2015-ben halt meg, míg anyja már korábban, de a postaszolgálat megtalálta Gonsalves özvegyét, Angeliánát, akivel Gonsalves öt évvel a levél elküldése után ismerkedett össze, és neki kézbesítették a levelet.

A nő egy helyi amerikai tévében csodálatosnak nevezte a levél megérkezését, hiszen újra láthatta férje kézírását. Mint mondta, ez egy újabb ünnepi szezon ugyan, amit a férje nélkül töltött el, de legalább egy kicsit most úgy érezhette, mintha visszatért volna hozzá.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt