A kormányzati vagyonkezelő ezúttal Szeged egyik ékkövét adta el 1,5 milliárd forintért

gazdaság
2022 január 07., 20:49
comments 3

Újabb értékes ingatlant adott el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.: 1,5 milliárd forintért elkelt Szeged egyik ékköve - derült ki az MNV aukciós oldaláról. A szegeder.hu írta meg még decemberben, hogy elárverezik az 1883-ban épült egykori Európa szállót a Klauzál téren, amely eddig az állami NKM Zrt. tulajdonában volt. Az irodaházként funkcionáló épület műemléki jelentőségű területen fekszik, maga is műemlék besorolású.

Az árverés sikerrel zárult december 21.-én, az ingatlan az 1,5 milliárd forintos kikiáltási áron talált egyelőre ismeretlen új gazdára.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy az MNV nem lazsál, ha értékes ingatlanokat kell eladni milliárdos befektetőknek. Például 14,6 milliárd forintos áron sikerült eladnia egy ingatlancsomagot, amibe például az Andrássy út 73-75. alatti MÁV-székház, a siófoki Erzsébet szálloda és a budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utca 1. szám alatti patinás épület is beletartozott. A csomagból a MÁV-székház 6,3 milliárd forintot, míg a siófoki szálloda 2 milliárd forintot ért az MNV értékbecslése szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.