A kormányzati vagyonkezelő ezúttal Szeged egyik ékkövét adta el 1,5 milliárd forintért

január 7., péntek 20:49
3

Újabb értékes ingatlant adott el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.: 1,5 milliárd forintért elkelt Szeged egyik ékköve - derült ki az MNV aukciós oldaláról. A szegeder.hu írta meg még decemberben, hogy elárverezik az 1883-ban épült egykori Európa szállót a Klauzál téren, amely eddig az állami NKM Zrt. tulajdonában volt. Az irodaházként funkcionáló épület műemléki jelentőségű területen fekszik, maga is műemlék besorolású.

Az árverés sikerrel zárult december 21.-én, az ingatlan az 1,5 milliárd forintos kikiáltási áron talált egyelőre ismeretlen új gazdára.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy az MNV nem lazsál, ha értékes ingatlanokat kell eladni milliárdos befektetőknek. Például 14,6 milliárd forintos áron sikerült eladnia egy ingatlancsomagot, amibe például az Andrássy út 73-75. alatti MÁV-székház, a siófoki Erzsébet szálloda és a budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utca 1. szám alatti patinás épület is beletartozott. A csomagból a MÁV-székház 6,3 milliárd forintot, míg a siófoki szálloda 2 milliárd forintot ért az MNV értékbecslése szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt