Egy tucat ember kapott egyszerre hat dózis vakcinát egy budapesti kórházban

koronavírus
2022 január 07., 17:40
comments 11

Több embert is hat adag vakcinával oltottak be a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben a napokban, tudta meg a 24.hu. A lap információit az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette. Úgy tudják, összesen 12 ember érintett.

A vakcinákat ampullákban kapják kézhez az oltópontok, minden egyes ampullában több ember beoltására elegendő oltóanyag van, amit viszont az előírások szerint hígítani kell, és ezt követően lehet felhasználni őket. A szóban forgó esetekben viszont ez elmaradt, a lap információi szerint az egyik szakdolgozó hibázhatott tévedésből.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a kormányhivatal azt válaszolta, álláspontjuk szerint a történtek hátterében egyértelműen emberi mulasztás áll. Közölték, hogy az intézmény a szükséges lépéseket megtette, de hogy mik ezek, azt nem részletezték. Azt írták, hogy az érintett oltakozók 48 órás, részletes utánkövetésén alapuló orvosszakmai megítélésük szerint az általános oltási reakción kívül egészségkárosodás gyanúja nem merül fel. Hozzátették, hogy az érintettek egészségi állapotát a továbbiakban is megfigyelik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.