Golyót küldtek az olasz immunológusnak, aki a gyerekek oltása mellett érvelt

járvány
2022 január 07., 05:39
comments 4

Olaszország egyik legismertebb immunológus szakértőjét rendőri védelem alá kellett helyezni, miután egy borítékban feladott golyót küldtek neki, írja a BBC. Antonella Viola professzort és családját azért fenyegethették meg, mert a nyilvánosság előtt érvelt a gyerekek beoltása mellett.

A Paduában dolgozó Viola a töltény mellett egy levelet is talált, melyben azt írták neki, hogy le fogják lőni a családját és őt is, ha nem mond nemet a gyerekek oltására. Viola az eset után a közösségi oldalán írt arról, hogy a fenyegetői oltásellenesek lehettek, akik csak gyűlölni tudnak, elutasítják a logikát és a törvényeket, és csak erőszakot meg feszültséget szítanak, de ő mindig ki fog állni amellett, hogy a tudomány érveit képviselje azok felé, akik meghallgatják.

Olaszországban már egy hónapja oltják az 5 és 11 év közötti gyerekeket, de az oltás beadása nem kötelező. Viola most írt arról is, hogy ő továbbra is azt tanácsolja majd a szülőknek, hogy adják be az oltást, mert szerinte ez a helyes döntés.

A lap beszámolója szerint Európa-szerte megszaporodtak a fenyegetések a szakértőkkel és közszereplőkkel szemben: Franciaországban több politikust is megfenyegettek, akik a védettség igazolvánnyal kapcsolatos jogszabály vitájában vettek részt, míg Hollandiában szerda este Sigrid Kaag politikus házánál jelent meg egy ismert összeesküvés-elmélet terjesztő, aki élőben közvetítette a Facebookon, ahogy egy nagyobb fadarabot gyújt meg a politikus bejárati ajtaja előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt