Rágalmazásért pereli Hadházy Ákost a Nemzeti Népegészségügyi Központ

január 7., péntek 16:06
2

A Nemzeti Népegészségügyi Központ személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben - írja közleményében a hivatal.

Az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook bejegyzésében azt írta, feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének körülményeiről szóló, „eddig eltitkolt, de kiperelt -és szerencsére amatőr módon kisatírozott dokumentumok alapján”.

Hadházy a bejegyzést a Müller Cecília fotójával illusztrálta. Az NNK közleménye szerint „ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tisztifőorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével”.

Azt írják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság. Közlik, hogy az engedélyező hatóság a kínai és orosz oltóanyag forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik.

„Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése - szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt - lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti.”

Az NNK szerint a politikus magatartásával „közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti”. Hozzáteszik, hogy szerintük „az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett”, és a Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos.

Hadházy a Facebookon reagált a közleményre, amely szerinte „egyrészt vicces, másrészt szomorú, harmadrészt felháborítóan arcátlan”.

A politikus azért tartja viccesnek, mert „a posztban egy szó nem volt a Népegészségügyi Központról, ők is tudják, hogy ezt a pert azonnal elbuknák. Ráadásul azt is tudják, ha nem becsületsértésért, hanem rágalmazásért jelentenek fel, akkor sajnos nem fogja kiadni a mentelmi jogomat a parlament. Ezért kérve kérem őket, hogy becsületsértés miatt polgári pert indítsanak!!”

Hadházy azt írja, szeretné, ha per lenne az ügyből, mert akkor „esetleg végre ki kellene adniuk azokat az adatokat, amiket hétpecsétes titokként őriznek, a keleti vakcinák hatékonyságáról”.

A politikus arcátlnságnak és szomorúnak tartja, hogy „egy kormány, amelyik egy évig próbálja titkolni, hogy a szakértők határozott és egyértelmű súlyos aggályai miatt ad be orosz és kínai vakcinákat az országnak, azt hiszi, hogy egy ilyen ócska kríziskommunikációs frázissal megúszhatja a dolgot”.

„Emiatt az ügy miatt hosszú börtönbüntetésre kell mennie a felelősöknek és egészen biztos vagyok benne, hogy bármikor is lesz a kormányváltás - reméljük, hogy néhány hónap múlva- utána ezek az emberek nem kerülhetik el a felelősségrevonást” - zárja sorait.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt