Testőrétől kapta el a vírust az osztrák kancellár

járvány
2022 január 07., 17:29

Pozitív lett Karl Nehammer osztrák szövetségi kancellár koronavírus-tesztje pénteken - jelentette be a kancellári hivatal. "Aggodalomra nincs ok, jól vagyok" - üzente Nehammer, aki Twitteren hozzátette, hogy az egyik testőrétől kapta el a vírust.

A nemrégiben beiktatott osztrák kancellár mindhárom oltását felvette, tünetmentes, otthoni karanténból végzi munkáját.

Nehammer felesége és gyermekei is negatív tesztet adtak. Európában elsőként egyébként pont Ausztriában vezették be a kötelező oltást: februártól minden 14 év feletti osztráknak kötelező lesz beoltatnia magát. Ugyanakkor Gerald Gartlehner epidemológus a héten azt nyilatkozta, az omikron miatt újra kell gondolni a kötelező oltás szükségességét, mert az omikron annyira gyorsan terjed, hogy hamarosan valószínűleg a lakosság akkora része szerez immunitást, mint a korábbi hullámok alatt egyszer sem. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.