Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

A kötelező oltás mellett érvel a német egészségügyi miniszter

photo_camera Karl Lauterbach, Németország egészségügyi minisztere Fotó: Omer Messinger/AFP

Interjút adott a Die Welt am Sonntag-nak a német egészségügyi miniszter, és a DPA hírügynökség már megjelenés előtt idézte Karl Lauterbach szavait.

Eszerint a miniszter az interjúban arról beszélt, hogy a kötelező oltás lenne a legjobb megoldás a koronavírus ellen, azzal együtt, hogy még így sem sikerülne valószínűleg mindenkit beoltatni és mindenkinek a teljes védettségét elérni.

Lauterbach szerint fontos lenne elkerülni azt a helyzetet, hogy egy kedvező adatokat hozó nyár után ősszel újabb visszaesés következik, és újabb variánsok lepik meg a lakosságot, úgy hogy sokaknak nincs meg a kellő védettségük, „mert akkor kezdődik minden elölről.”

A miniszter arról is beszélt, hogy hiába okoz enyhébb tüneteket az omikron, sokkal gyorsabban terjed, és hiába fertőződik meg valaki, az nem jelenti azt, hogy később felbukkanó mutációkkal szemben is védettséget élvez majd.

Lauterbach kifejezetten pesszimistán nyilatkozott a világjárvánnyal kapcsolatban, ami szerinte korántsem fog véget érni az omikron-hullámmal, ahogy azt néhány szakember egyébként valószínűsíti.

A parlament várhatóan még januárban vitát tart majd a kötelező oltásokról, de azonnali döntés nem várható.

A kormány és a tartományok vezetése pénteken úgy döntött, hogy enyhítik a karanténelőírásokat, viszont szigorítják a szolgálatatások igénybevételének feltételeit, így például az éttermek és szórakozóhelyek látogathatóságát. (DPA / MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt