Mégis kaphat külföldről anyagi támogatást Teréz anya jótékonysági szervezete Indiában

külföld
2022 január 08., 11:58

Habár Karácsonykor India kormánya bejelentette, hogy nem újítja meg a Teréz anya által alapított szerzetesrend, a Szeretet Misszionáriusai külföldi finanszírozási engedélyét, most meggondolták magukat. A hírt a szerzetesrend közölte szombaton.

A kormány egyelőre nem adott arra magyarázatott, hogy hirtelen miért felelt meg a rend mégis a jogosultság feltételeinek, és mi történt a „káros behatásokkal”, amit decemberben ellenérvként emlegettek.

A Szeretet Misszionáriusainak apácái Teréz anya születésének 109. évfordulóján Kolkatában.
photo_camera A Szeretet Misszionáriusainak apácái Teréz anya születésének 109. évfordulóján Kolkatában. Fotó: JAYANTA SHAW/The Times of India via AFP

Az 1950 óta létező Szeretet Misszionáriusai több ezer jótékonysági projektet felügyel, például gyermekotthonokat, iskolákat, hospice-házakat és klinikákat.

Múlt héten az indiai kormány ugyanezt az engedélyt az Oxfam indiai szervezetétől vonta meg, veszélybe sodorva humanitárius munkájukat. A jelenlegi, ultrakonzervatív indiai kormány már egy ideje arra törekszik, hogy kiszorítsa a külföldi forrásokat az országban működő jótékonysági szervezetek és NGO-k működéséből, tavaly például a Greenpeace és az Amnesty International bankszámláit fagyasztották be. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.