Nyolc hónap után bezár a röhejes londoni kilátódomb, ami olyan, mintha Magyarországon épült volna

január 8., szombat 11:21
6

Csak május nyílt meg a Hyde Park északkeleti sarkánál, a Marble Arch mellett London legújabb nevezetessége, a Marble Arch Mound, de a mesterséges kilátódombot végleg bezárják. A hatmillió fontba (2,5 milliárd forintba) kerülő, 25 méter magas létesítmény olyan, mintha a magyar Alföldön uniós pénzből összetalicskázott kilátó- és szánkózódombokat a britek megpróbálták volna egy 25 méter magas fémállványzattal és a ráapplikált növénytakaróval überelni.

Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

A közösségi médiában posztolók az első pillanattól fogva gyűlölték a projektet, szörnynek és gyalázatnak nevezték. A New York Times azt írta, hogy panorámadomb helyett a londoniak egy állványkupacot kaptak.

Az alkotók szándékával ellentétben az érdeklődők elsősorban azért fizették ki a 4,5-8 fontos belépőket, hogy részt vehessenek az össznépi trollkodásban. Nyáron átmenetileg egyszer már bezárt az attrakció, miután az állványzatot borító növényzet a hőségben látványos haldoklásba kezdett. A bokrocskák kiszakadtak és lepotyogtak, a fiatal fák kiszáradtak.

Most viszont végleg vége a mulatságnak: a vizsgálat szerint az érintett tisztviselők hazudtak a West End revitalizálását szolgáló állványdomb üzemeltetésének valós költségeiről, és az egész projektet félremenedzselték. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt