Ezrek tüntettek Prágában a kötelező oltás ellen

külföld
2022 január 09., 19:09

Több ezren tüntettek vasárnap este Prágában a kötelező oltás ellen. A felszólalók a jelenlegi vakcinál hatékonyságát vonták kétségbe, elutasították a gyerekek beoltását, és a maszk viselését is. Még az előző, Andrej Babis vezette cseh kormány tette kötelezővé a hatvan év felettiek, az egészségügyi dolgozók, a szociális gondozók, a rendőrök, a tűzoltók és az orvostanhallgatók számra. Az új kabinet a járvány alakulásától tette függővé a kötelező oltás végrehajtását, várhatóan február végén dönthetnek a kérdésről. A 10,7 milliós cseh lakosságból 6,7 millió kapta meg a teljes oltási sort, több mint 2,8 millióan pedig már az emlékeztető oltást is.(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.